петък, 18 ноември 2011 г.

Ски презареждане

За много скиори и сноубордисти сезонът прекаран на сняг е около 10-тина дни годишно. Това не е изненада. Показа го и анкетата на SKI.BG преди няколко месеца. Но голяма част от тези любители на зимния спорт живеят по цяла година с мисълта за точно тези десет дни в планината. Какво всъщност става?

Спортът на сняг в днешни времена в действителност е един психо стимулант. Уседналият начин на живот в най-голяма степен е отдалечил човека от естествената му природна среда и от стихиите които я изпълват. Затова всеки миг прекаран от съвременния човек в планината или някъде другаде навън сред природата довежда до отключване на невъобразимо количество психични съставки, които заедно с естествената биохимия на организма презареждат човешкото тяло с нормалната за земните същества енергия.

Хиляди са примерите, за това как хора попаднали на ски в планината или някъде на сняг в полето започват превъзбудено да викат, да подскачат, а някои жизнерадостно да се търкалят в преспите, това е израз именно на подобно психо-енергиино презареждане. Какъв е механизмът и как точно действа той, е въпрос на научни изследвания, за нас по-важно е българите да се обърнат към природата и спортувайки сред нея да възстановят естествените си психически и физически сили. Това ще помогне освен на здравето им и за постигане на по-нормални отношения в обществото.

Ски спортът във всичките му форми дава точното презареждане.

Презаредете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар